Vaspitno obrazovni rad

Vaspitno obrazovni rad sa učenicima se odvija u šest vaspitnih grupa. Vaspitnu službu čine koordinator vaspitne službe, pet vaspitača i stručni saradnik – pedagog. Učenici su pod nadzorom 24 časa.

Vaspitni rad podrazumeva kako pojedinačni rad sa vaspitačima i stručni saradnik – pedagog tako i grupni rad. Pored obaveznih tema predviđenih Planom i Programom Ministarstva prosvete nauke i tehnološkog razvoja u toku vaspitnog rada obrađuju se teme i događaji koji su od izuzetne važnosti za period razvoja, vaspitanja i obrazovanja naših učenika. Vaspitna služba u potpunosti prati sve preporuke Ministarstva i kontinuirano se stručno usavršava što doprinosi kvalitetnijem vaspitno obrazovnom radu u Domu.

Pored vaspitno obrazovnog rada, slobodno vreme učenika u Domu je ispunjeno raznovrsnim sadržajima, kao što su sekcije (folklor, moderan ples, literarna, likovna, dramska, aerobik, psihološka, košarkaška, fudbalska, odbojkaška, stoni tenis, šah…), predavanja, filmske večeri, književne večeri, zabavne večeri i pozorišne predstave.

Takođe, Dom u saradnji sa Narodnim pozorištem , Kulturnim centrom i Narodnom bibliotekom „Jovan Popović“ u Kikindi organizuje posete svim aktuelnim predstavama, predavanjima i radionicama u ovim institucijama.

U saradnji sa Sportskim Savezom Grada Kikinde, Sportskim centrom „Jezero“ i Ronilačkim klubom „Orka“ realizuju se sportske aktivnosti kao što su treninzi sportskih sekcija u salama srednjih škola tokom zimskog perioda, obuka neplivača i obuka u ronjenju zainteresovanih učenika.

U dvorištu Doma se nalazi savremeno opremljeni multifunkcionalni teren za sve vrste sportova (fudbal, košarka , odbojka, tenis  i rukomet), sa pratećim rekvizitima namenjenim svim sportskim aktivnostima na kome se održavaju Domski sportski turniri kao i treninzi i utakmice.

Upis učenika se vrši svake školske godine prema raspisanom Konkursu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, koji se objavljuje na sajtu i Facebook stranici Doma, a uobičajeno početkom jula meseca.